Day +16

I haven’t had a fever since I wrote about it on day +14.
The white blood cell counts are what matter for discharge from the hospital. The threshold for all types of white blood cells is 1.0 (1000 cells/mcL), my level has grown to 1.3. Apart from the total amount of white blood cells they also look at the amount of neutrophils. White blood cells can be subdivided into neutrophils, eosinophils, basophils, lymphocytes, and monocytes. The neutrophils are the first responders to attack new bacteria or fungi. That is why their level is important; they pretty much do the work of the antibiotics and anti-fungus medicines.Their level has to be at least 0.5 before discharge. Today my level was 0.46, reason enough for the doctors to believe that later today it will surpass 0.5. They have stopped my antibiotics and anti-fungals.
If all continues to go well, and I do not develop a new fever I can go home tomorrow.

4 comments

Hi Bram, thank you for updating and good news, I hope that you will go home tomorrow

Wauw! Wat goed! We duimen voor je, hou vol, dan weer fijn naar huis, wat zal dat fijn zijn!

Welkom thuis, lieve zoon! Wat zullen Adrienne en de kinderen blij zijn en jij nog meer! Ik snap dat het ook ‘vreemd’ zal zijn, want de komende maanden zijn nodig om de ziekenhuiservaringen achter je te laten, beter te worden en je lijf opnieuw te leren kennen, stap voor stap. Opbouwen kost tijd!
Wij blijven de muur waartegen je zo nu en dan even tegen kunt leunen als het moeilijk is. Ik weet zeker er een punt komt waarop je tevreden achterom kijkt en weet dat het goed is…
Maar voor nu: Nergens is zo goed als thuis. Geniet van het weer samen zijn. xxx

Bedankt, nu nog flink aansterken, maar het is fijn om weer thuis te zijn!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.