Sayings

I saw the image on the left in a comment on a fellow MS patient’s Facebook page. It reads “Be brave enough to hold on to the hope that life will be beautiful again.” Typically I ignore pictures of quotes on Facebook because I despise them, but this time I felt I had to reply. So what better way to respond than by posting another picture of a quote. My cheesy quote reads “The trick is to enjoy life. Don’t wish away your days waiting for better ones ahead.”

The reason why I had to respond is that I disagree with the aphorism in the first image. The most important thing that I learned from growing up around family members with progressive illnesses is that you should never stop trying to enjoy life now. I understand that days can be sh*t and that you hope that things will be better tomorrow. There are plenty of days in my own life that I wish will be better in future. Nonetheless, waiting for better days does not require bravery. I believe that finding a ray of light on even the darkest days is a real test of one’s spirit.

7 comments

Well said!

Wat heb je dat mooi verwoord en je ouders kunnen met recht trots op je zijn. Ook heb veel bewondering voor de manier waarop je dit ondergaat. Maarten heb ik je blog laten lezen en hij was erg onder de indruk! Hij groet je vanuit Spanje en wenst je veel sterkte en lichtpuntjes!

Bedankt!

Zo is het maar net!

Mooi Bram!

De waarheid ligt in het midden, maar hoop is en blijft een belangrijk houvast in het leven.
Geloof, hoop en liefde… de ankers van mijn leven.
Het is waar de kunst is elke dag te zoeken naar dat ene pareltje dat jouw dag bijzonder maakt. Ondanks pijn of verdriet.
Omarm elke dag omdat die nooit terug zal komen.
Ik probeer, struikel en probeer opnieuw… met geloof, hoop en alle liefde die ik in me heb.

Ik geloof in jou, Bram… ik hoop dat je mag vinden wat jou gelukkig maakt… en ik hou van je met heel mijn hart!

Wat mooi geschreven Bram, al eerder tegen je gezegd maar ik heb grote bewondering voor je hoe je dit traject ondergaat, daarvoor is toch behalve lichtpuntjes ook moed, doorzettingsvermogen voor nodig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.